Experţi Relaţii Internaţionale

Octavia Moise

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: Institutul Bancar Român

Domenii de activitate: Cercetare/Management

Titlul academic: Doctorand

Interesul de cercetare: Relații Internaționale

Scurtă Descriere: Octavia Moise este doctorand în cadrul SNSPA, în domeniul Relațiilor internaționale. De asemenea, este consilier în management în cadrul Comitetului Sectorial Activități Bancare de Asigurări și secretar administratic în cadrul Institutului Bancar Român. A contribuit ca voluntar la activitățile desfășurate în cadrul următoarelor instituții: Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Sector 3, Institutul Roman pentru Drepturile Omului, Autoritatea Pentru Retrocedarea Proprietarilor și Centrul NATO din cadrul SNSPA.

Radu Dudău

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: Facultatea de Filosofie, Universitatea București și Romania Energy Center

Domenii de activitate: Învățământ universitar/Politici energetice

Titlul academic: Conf. Univ. Dr

Interesul de cercetare: Relații Internaționale, analiză de conflict, etica în relațiile internaționale

Scurtă Descriere: Din aprilie 2010 este directorul programelor de cercetare din cadrul Institutului de Studii Diplomatice al Universității București. Din iunie 2007este conferențiar universitar la Facultatea de Filosofie, Universitatea București. În prezent predă următoarele cursuri: Teoria Relațiilor Internaționale, Analiza Conflictelor și Etica Relațiilor Internaționale. De asemenea, predă Teoria Relațiilor Internaționale și Sociologia Relațiilor Internaționale în cadrul secției de Relații Internaționale și Studii Europene a Facultății de Istorie, Universitatea București.

Casian Anton

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţionalăIndependent

Domenii de activitateRelatii Internationale

Titlul academic: -

Interesul de cercetare: Statul mondial, structuri de explicatii, comunitate globala, teoria relatiilor internationale

Scurtă descriere: Este cercetător independent în Relaţii Internaţionale. A absolvit programul de masterat Securitate şi Relaţii Internaţionale, Departamentul de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Studii de Securitate, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, promotia 2011-2013, şi programul de licenţă Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Departamentul de Istorie şi Relaţii Internaţionale, Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureş, promoţia 2008-2011. Interesele principale sunt statul mondial, structurile de explicatii şi teoria relaţiilor internaţionale.

Florin-Gheorghe Misceac

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Domenii de activitate: Cercetare/Științe Politice

Titlul academic: Doctorand

Interesul de cercetare: Relatii Internationale; Studii Europene; Politica de Cooperare internationala pentru dezvoltare; Politici Publice

Scurtă descriere: Sunt Doctorand în Științe Politice, în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Am urmat cursurile de licență în Științe Politice precum și cele ale Masteratului "Studii de Dezvoltare Internațională" în cadrul aceleeaşi universităţi. În 2007 am obținut o bursă de studii "Erasmus" la Universitatea "Konstanz" din Germania iar în perioada August 2014-Iunie 2015 am obținut o bursă de cercetare "Erasmus Mundus - Ianus Project" la "Kiev Mohyla Academy" din Ucraina. Începând cu 2010 am lucrat ca și cercetător și manager la Metro Media Transilvania, CCSAS și European Consultants Organisation.

Mădălina Laura Cuciurianu

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, Iasi

Domenii de activitate: Stiinte Politice, Relatii Internationale

Titlul academic: Doctorand

Interesul de cercetare: Parteneriatul Transatlantic

Scurtă descriere: Licentiata in domeniul Relatiilor Internationale si al Studiilor Europene, master in Studii de Dezvoltare Internationale si in prezent doctoranda in domeniul stiintelor politice. 

Domenii de interes: stiinte politice, relatii internationale si studii europene. 

In prezent cercetarea mea este concentrata asupra negocierilor parteneriatului transatlantic.

Marga Nițu

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: SNSPA

Domenii de activitate: Cercetare

Titlul academic: Doctorand

Interesul de cercetare: Migratie umană, relații internaționale, comunicare politica, Diplomație

Scurtă descriere: Jurnalist de televiziune - a introdus reportajul politic si mini-studioul in jurnalul de știri; specialist Relatii Publice in campaniile electorale (2000 - 2010), specialist in protocol instituțional si comunicare diplomatica, analist media si manager proiect rebranding stații TV locale

Mihaela-Livia Herbel

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: Facultatea de Istorie şi Filozofie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj Napoca

Domenii de activitateCercetare

Titlul academic: Doctor

Interesul de cercetare: Relații Internaționale și Studii Europene

Scurtă descriere: Deține un doctorat în relații Internaționale și Studii Europene, obținut în cadrul Universității Babeş-Bolyai, Cluj Napoca. A fost implicată în următoarele proiecte finanțate din fonduri europene: „Cooperare inter-universitara pentru dezvoltarea de cursuri si programe de masterat de calitate in domeniul evaluarii de programe si politici publice”, (EVAL) Şcoala Naţională de Studii Politic şi Administrative (beneficiar), Universitatea Babeş-Bolyai (partener), 2011-2013, Jean Monnet Information and Research A students’ E-EUROPE (EURoCITIZEN), financed by EACEA, European Commission și Jean Monnet Module, “Multilevel governance in the EU”, Babeş-Bolyai University. 

Oproiu Monica

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: SNSPA

Domenii de activitate: Învăţământ superior

Titlul academic: Doctorand

Interesul de cercetare: Relaţii internaţionale, studii europene

Scurtă Descriere: Cercetator postdoctoral interesat de aspectele institutionale si de politici ale actiunii externe a Uniunii Europene, in special in Balcanii de Vest.
Cadru didactic asociat la SNSPA, cu seminarii în domeniul Diplomaţiei şi respectiv Securităţii internaţionale.
Doctorat in Stiinte Politice, specializarea Relatii Internationale, cu interese de cercetare in politica externa, de securitate si aparare a Uniunii Europene si focus pe regiunea Balcanilor de Vest.
Cercetător în domeniul gestionării crizelor şi a conflictelor, în special în spaţiul post-sovietic şi Balcanii de Vest, în cadrul Centrului de Prevenire a Conflitelor şi Early Warning.

Ruxandra-Ana Gologan

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: Baroul București

Domenii de activitate: Juridic

Titlul academic: Avocat

Interesul de cercetare: Drept international, Relatii Internationale

Scurtă descriere: Absolventă a Facultății de Drept în cadrul Universității din București și a Universității Paris I Panthéon-Sorbonne, Ruxandra Ana Gologan este avocat, membru al Baroului București din 2013, având experiență profesională în drept civil, dreptul afacerilor și drepturile omului. 

A obținut diplomă de Master în Drept european și international al afacerilor în cadrul Universității Paris I Panthéon-Sorbonne precum și o specializare în Drept comparat în cadrul Facultății Internaționale de Drept Comparat din Strasbourg. Domeniile de expertiză și cercetare includ Dreptul internațional public, Relațiile internaționale și europene și Dreptul comparat.
"

Vasile Constantin Toca

 

Titulatură în cadrul asociaţiei: Membru

Afiliere instituţională: Universitatea din Oradea

Domenii de activitate: Învățământ universitar/Relatii internationale si studii europene

Titlul academic: Asist. Univ. Dr.

Interesul de cercetare: Relatii internationale, Institutii si organizatii internationale, Cooperare transfrontaliera, Comunicare si negociere, Sociologia relatiilor internationale

Scurtă descriere: Asistent universitar dr. Constantin Vasile Ţoca, cadru didactic al departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Universităţii din Oradea. Membru în cadrul Institutului de Studii Euroregionale. Din perspective gestionării fondurilor europene, euroregionale şi locale, în calitate de director de proiect la 4 proiecte printre care proietul Leonardo da Vinci, Dezvoltarea de competenţe în doemniul administraţiei publice, în partenriat cu universitatea din Debrecen, finanţat de Comisia Europeană prin programul Lifelong Learning Policy si proiectul “Să pregătim un viitor comun: Aglomeraţia Comunităţilor Debrecen – Oradea – 700.000 (2020)”, finaţat de Primăria Municipiului Oradea, plus 15 proiecte în calitate de membru în cadrul echipei de implementar, dintre acestea amintim Boosting Innovation through Capacity Building and Networting of Science Centre in the SEE Region.
Membru în cadul coletivului de redacţie al revistei Eurolimes, Revista Română de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene precum şi al Revistei Române de Studii de Securitate. Constribuţia ştiinţifică este cuantificată prin intermediul a peste 25 de articole prezentate la conferinţe internaţionale şi publicate în reviste sau volume indexate în baze de date internaţionale, plus 2 cărţi personale şi 3 volume coordonate.
Domeniul de interes ştiinţific precum şi aria de cercetare se îndreaptă în direcţia domeniilor: cooperării transfrontaliere, evaluarea programelor şi politicilor publice europene, organizaţii internaţionale, instituţii şi politici europne, comunicare şi negociere şi sociologia relaţiilor internaţionale.