Evenimente și activități
Conferinţa Internaţională “Exploring Solutions to Combat Rising Political Radicalism in Europe”

Conferinţa Internaţională “Exploring Solutions to Combat Rising Political Radicalism in Europe”

Asociația Română de Relații Internaționale și Intergrare Europeană/ ECSA România și Fundația Republikon din Ungaria au plăcerea de a vă invita să participaţi la Conferinţa Internaţională “Exploring Solutions to Combat Rising Political Radicalism in Europe” ce va avea loc Vineri, 15 ianuarie 2016, la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziţiei, nr. 30 A, sala 804, etajul 8.

Conferința își propune să ofere un cadru de dialog și cooperare pentru mediul academic, tineri cercetători, antreprenori sociali, reprezentanți ONG, practicieni internaționali și funcționari publici care se ocupă cu afacerile europene contemporane. Scopul întâlnirii este de a reflecta și de împărtăși puncte de vedere cu privire la cauzele și consecințele complexe ale radicalismului politic din ultimii ani, care tinde să devină o amenințare directă la adresa stabilității europene – sărăcia, șomajul în rândul tinerilor, numărul în creștere al mișcărilor extremiste de dreapta, conflictul din Ucraina, migrația ilegală, valul de refugiați și amenințările teroriste, ș.a.
Riscurile generate de extremismul politic din UE vor fi discutate în cadrul a două paneluri – riscuri interne și riscuri externe, concentrându-ne în același timp pe potențialele soluții. Moderatori ai celor două paneluri în cauză vor fi Dr. Miruna Troncotă și Drd. Ioana Borcan. Cel de-al treilea panel, ce va fi axat pe identificarea de soluții de combatere a riscurilor mai sus numite, va fi moderat de către Dr. Mihai Petre.

De asemenea, dorim să vă invităm pe această cale și la evenimentul ce va avea loc a doua zi, pe 16 Ianuarie 2016 – International Civic Brunch: Social Media and Political Mobilization. Acesta va consta într-o discuție informală prin intermediul căreia vom încerca să oferim un răspuns la întrebarea „Do they help or harm European Democracy?” (social media and political mobilization).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *